SZÁMÍTÓGÉP SZERVIZ MISKOLC

Honlap Szoftver Vírusvédelem számítógépekre

Az ESET Internet Security felépítése, működése:

 

eset-internet-security

A díjnyertes NOD32 vírusirtóra épülő ESET Internet Security egy megbízható, integrált és gyors biztonsági programcsomag, mely a vírus- és kémprogramvédelem mellett tűzfalat, valamint levélszemétszűrőt is tartalmaz, így biztonságossá és kényelmessé teszi az internet használatát. Alacsony erőforrásigényének köszönhetően nem lassítja le számítógépét.

Az ESET Internet Security egy integrált biztonsági programcsomag.
A különböző modulok együttműködnek és adatokat adnak át egymásnak, így biztosítva alacsonyabb erőforrásigény mellett a maximális védelmet.

NETBANK- és TRANZAKCIÓVÉDELMI MODULT tartalmaz!

Vírus- és kémprogramvédelem
Az ESET Internet Security vírus- és kémprogramvédelme védelmet nyújt a vírusok, kémprogramok, trójaiak, rootkitek, férgek, valamint a kéretlen reklámprogramok és adathalász kísérletek ellen is.  Mesterséges intelligenciája segítségével megelőző jellegű védelmet nyújt a még ismeretlen károkozók ellen is. A szoftver az ESET Live Grid szolgáltatásával felhő alapú védelmet is biztosít, melynek segítségével számítógépének ellenőrzése és az új kártevők felismerése még gyorsabbá és hatékonyabbá vált.

 

Személyi tűzfal
A személyi tűzfal figyeli a védett számítógép és a hálózat más számítógépei közötti teljes adatforgalmat, megvédve ezáltal otthoni számítógépét a külső támadásoktól.

 

Levélszemétszűrő
A továbbfejlesztett levélszemétszűrő modul paraméterezhető módon szűri ki a kéretlen e-maileket.

Botnet elleni védelem
Az ESET Internet Securityben megjelent Botnet elleni védelem egy újabb hálózati réteget biztosít az esetlegesen futó fenyegetések észlelésére. Ismert kártékony mintákat keres a kimenő hálózati forgalomban illetve ellenőrzi, hogy a távoli oldal feketelistán van-e, így megakadályozza, hogy számítógépe egy zombihálózat részévé váljon.

Továbbfejlesztett memóriaellenőrzés
A továbbfejlesztett Memóriaellenőrzés modul a hagyományos detektálást kifinomult összezavarással vagy többszörös titkosítással elkerülő kártevőket szűri hatékonyan, így az operációs rendszer műveleti memóriájában megbújó kártevők is felderítésre kerülnek.

Továbbfejlesztett Exploit blokkoló
Az egyre korszerűbb és hatékonyabb vírusirtók mellett a kártevők készítői egyre inkább a számítógépek sebezhetőségeit támadják, hogy megkerüljék a vírusvédőt. Ezt a tendenciát kezeli az Exploit blokkoló, amely a számítógépeken futó, általánosan elterjedt programok (Java, Böngészők, Flash Player, Acrobat Reader stb.) sebezhetőségeit célzó kártevőket akadályozza meg káros hatásuk kifejtésében. Az Exploit blokkoló modul kiemelt figyelmet fordít a leggyakrabban előforduló, a Java sebezhetőségeit támadó kártevőkre.

Speciális eltávolító
Az ESET egy külön futtatható eltávolító programot épített be az ESET NOD32 Antivirus kezelőfelületére, amely a néhány legelterjedtebb, komoly problémákat okozó kritikus kártevők eltávolítására specializálódott program.

Router és webkamera védelem
Ez a modul ellenőrzi a kábelrouter biztonsági beállításait, hiányosság esetén figyelmeztet. A webkamerát használó szoftvereket felhesználói megerősítést kérve megjegyzi, új hozzáférést nem engedélyez megerősítés nélkül.

Frissítési adatbázis visszaállíthatósága korábbi verzióra
Lehetőség nyílik a vírusdefiníciós adatbázis visszaállítására egy korábbi, jól működő állapotra, amennyiben valamelyik frissítés inkompatibilis lenne a rendszerrel vagy annak egy részével.

Továbbfejlesztett adathalászat elleni védelem
Az online fizetés elterjedésével egyre több olyan rosszindulatú oldal jelent meg, amelyek személyes adataink és bankkártya számunk megszerzését célozza meg. Ezek kiszűrésére fejlesztette ki az ESET az adathalászat elleni modulját, hogy biztonságosan intézhessük online pénzügyeinket.

Üresjárat idején futó ellenőrzés
A védelmi program a rendszer üresjáratának idején a háttérben mélyreható ellenőrzést futtat, ezáltal azelőtt észlelheti a potenciális kártevőket, mielőtt azok még működésbe lépnének. Az ellenőrzés futhat a képernyőkímélő mögött, zárolt gépen vagy ha a felhasználó kijelentkezett a gépről, így még kevésbé észrevehető a program működése.

Energiatakarékos működés
Ebben az üzemmódban a vírusellenőrző program elhalaszt minden beavatkozást nem igénylő rendszerüzenetet, frissítést vagy rendszerrel kapcsolatos folyamatot, így lehetővé teszi, hogy tovább használhassa telepről a hordozható eszközét.

Felhő alapú védelem
Az Internet Security a Live Grid szolgáltatáson keresztül folyamatos kapcsolatban áll az ESET szervereivel, amelyek egy nagyméretű adatbázisban tárolják a felhőben fellelhető összes futtatható fájl ellenőrző összegét (MD5 hash) és annak fertőzött vagy tiszta voltát. Ez az adatbázis a felhasználók gépéről folyamatosan frissül, így ha megjelenik egy fertőzés, akkor az a fájl azonnal tiltólistára kerül a felhasználók gépén a vírusadatbázis frissítése nélkül, megakadályozva ezzel a fertőzés további terjedését. A felhőből származó információk alapján az ESET szerverei egy dinamikus fehérlistát építenek, amely lerövidíti számítógépének ellenőrzési idejét.

Cserélhető adathordozók kezelése
A programban lehetőség nyílik a felhasználók számára a cserélhető adathordozók hozzáférési szintjének szabályozására különböző paraméterek alapján, így megoldható akár csak bizonyos eszközök tiltása, vagy azok olvasásának, illetve írásának engedélyezése gyártó, méret, típus vagy azonosító alapján. A szabályok megadhatók az egész számítógépre nézve, vagy külön-külön az egyes felhasználókra.

Szülői felügyelet
A Internet Security új verziójában fejlődött a szülői felügyelet is, így a szülők a korábbinál könnyebben, kategóriák alapján választhatják ki, hogy mely weboldalakhoz kívánják letiltani gyermekeik hozzáférését.

Behatolásmegelőző rendszer(HIPS, Host Intrusion Prevention System)
megvédi rendszerét a kártevőktől és a számítógép biztonságát veszélyeztető minden nemkívánatos tevékenységtől. A rendszer a hálózati szűrők észlelési képességeivel párosított speciális viselkedéselemzést használ a futó folyamatok, fájlok és beállításkulcsok figyelésére, valamint aktívan blokkolja és megelőzi az ezek módosítására, törlésére irányuló kísérleteket.

Részletesebb leírás a gyártó honlapján 


Az Eset Internet Security szoftvert meg tudja rendelni üzletünkben.

 
  • SZáMíTóGéPEK
Új számítógépek tesztelt alkatrészekből
Új számítógépek tesztelt alkatrészekből:   Az általunk összeállított számítógépek alkatrészeit körültekintő szakmai válogatás után szerezzük be...
Megbízható használt számítógépek
Megbízható használt számítógépek:   Az általunk forgalmazott használt számítógépeket minden esetben alapos karbantartásnak és tesztelésnek vetj...
  • ENERGIAELLáTáS éS VILLáMVéDELEM
Villám és túlfeszültség védelem
  Villámvédelem és túlfeszültség védelem     Villámok okozta kárra 2004-ben 1,7 milliárd forintot fizettek ki a hazai biztosítók ...
Szünetmentes tápegységek
Szünetmentes tápegység:   Pannon Power Pro2000 sorozat otthoni és kis irodai felhasználásra.   Pár szóban a használatukról: Feladatuk: ...
Inverterek
INVERTEREK   Az inverter a 12 vagy 24V -os egyenáramú feszültséget ~230V-os váltóáramú feszültséggé alakítja át. Nagy teljesítményű akkumulá...
  • VíRUSVéDELEM
ESET Internet Security
Az ESET Internet Security felépítése, működése:   A díjnyertes NOD32 vírusirtóra épülő ESET Internet Security egy megbízható, integrált és gy...
A kéretlen levelekről
A kéretlen levelekkel kapcsolatos problematikai kiindulópontja az, hogy a spam kitűnő reklámeszköznek számít. Az elektronikus levelezés a legelterjedt...