SZÁMÍTÓGÉP SZERVIZ MISKOLC

Honlap OKI nyomtatók

Vásárlás és fizetési feltételek

Vásárlás és fizetési feltételek

 

A http://szamitogepszervizmiskolc.hu portáláruház üzemeltetője a Bx-Next Kft. (lásd bővebben a cégadatoknál).

A portáláruházból az alább ismertetett módon és az itt felsorolt feltételek minden pontjának elfogadásával történik a vásárlás.

A portáláruházunkban történő megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. A megrendelés, mint szerződés magyar nyelvű, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, és tárolásra.

A portáláruházunkban számítástechnikai termékeket forgalmazunk, melyeket magyarországon képviselettel rendelkező, bejegyzett vállakozással rendelkező gyártók nagykereskedőitől szerzünk be.

A portáláruházunkban szereplő mennyiségek, árak, leírások, valamint termékfotók tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi értelemben ajánlattételnek a rendelés írásbeli visszaigazolásáig.

A portáláruházunkban a termékeink mellett feltüntetett vételárak bruttó árak, melyek magukban foglalják az általános forgalmi adót. Az árak módosításának jogát fenntartjuk.


Regisztráció, bejelentkezés, kijelentkezés.

Első vásárlása előtt regisztráltatnia kell magát portáláruházunkban. Ehhez a főoldalunkon található Regisztráció ikonra kattintva a regisztrációhoz szükséges adatokat kell megadni. A regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy adatait Társaságunk nyilvántartásba vegye és kezelje az 1992. évi LXIII. törvény előírásai szerint, valamint a jövőben termékeivel, akcióival kapcsolatos információkat juttasson el Önnek. Tudomásul veszi, hogy az adatszolgáltatás önkéntes, hozzájárulását önként és határozatlan időre adta azzal, hogy írásban bármikor visszavonhatja. Regisztrálás után rendszerünk belépteti Önt a portáláruházunkba.

Kérjük, regisztrációjakor pontosan töltse ki a szállítási címet, telefonszámot adjon meg itt, amelyen bárhol, bármikor el lehet Önt érni. Az elérhetőségek pontos megadása azért fontos, hogy a kapcsolatfelvétel mindenképpen létrejöjjön a rendelésleadást követően.

Amennyiben már regisztrált portáláruházunkban, de elfelejtette felhasználó nevét vagy jelszavát, akkor az Elfelejtette felhasználó nevét vagy jelszavát feliratra kattintva, a regisztrált e-mail címének megadásával automatikusan elküldjük Önnek a bejelentkezési adatait.

Ha adatai időközben változtak, bármikor módosíthatja a főoldalon a Regisztrációs adatok karbantartása ikonra kattintva. Kérjük adatait még a rendelés véglegesítése előtt ellenőrizze. Aktuális rendelését mindig arra a címre küldjük, amelyet a rendelés véglegesítése előtt megadott.

Kijelentkezésre akkor van szükség, ha Ön olyan helyről internetezik, ahol mások is használhatják ugyanazt a számítógépet. A kijelentkezéssel megakadályozza, hogy valaki az Ön nevében termékeket rendeljen. Egyébként rendszerünk 10 perc tétlenség után automatikusan kilépteti Önt a rendszerből.

Vásárlás (bevásárlókosár).

Portáláruházunkban a kiválasztott termék megvásárlását a Kosárba teszem gombra kattintva  kezdeményezheti. A termék mennyiségét is tetszés szerint átírhatja, megváltoztathatja. Alapértelmezésben minden alkalommal 1 db-ot ajánlunk fel. Amennyiben a vásárolandó mennyiséget megváltoztatja, kérjük nyomja meg a termék mellett található Frissítés ikont. A következő ablakban Ön eldöntheti, hogy további termékeket választ, vagy véglegesíti a megrendelését.

A Bevásárlókosár tartalmazza az Ön által megrendelt termékek listáját, darabszámát, egységárát és az összes megrendelt termék árát. Az árak bruttó áfát tartalmazó árak.

Megrendelés.

A megrendeléshez minden esetben be kell jelentkeznie a portáláruházunba. Amennyiben Ön már regisztrált felhasználó kérjük, jelentkezzen be felhasználó nevével és jelszavával. Amennyiben rendszerünkben nincs még regisztrálva, töltse ki a regisztrációs adatlapunkat.

A kiválasztott termékek megrendelését és a megrendelés módosítását a Bevásárlókosár funkciónál teheti meg.

A kosár tartalma böngészés közben bármikor megtekinthető, változtatható, törölhető. Ha törölni kívánja a megrendelés bármelyik elemét, akkor a képernyőn található A kosár tartalma ikonrakattintva a kosárból törölhető. Ha befejezte a vásárlást, a kosár tartalmánál a Pénztár ikonra kattintva léphet tovább a feldolgozásban.

Ellenőrizze a szállítási címet. Amennyiben a szállítási cím nem egyezik meg a számlázási címmel, a Hozzáadás: új ikonra kattintva rögzítse az új szállítási címet. A tovább gombra kattintva kiválaszthatja a szállítási módot (bolti átvétel, futár, vagy postai küldemény). Ezután a fizetési módot választhatja ki (előreutalás, vagy átvételkor készpénzben).

A rendelés feladása menüpontnál véglegesítheti a megrendelést, üzenhet a szállítással és rendelésével kapcsolatban. A rendelés jóváhagyása előtt minden esetben be kell pipálni A használati feltételeket elfogadom jelölő négyzetet. Ezután A rendelés jóváhagyására kattintva új üzenetet kap: A Rendelés feladása sikerült. Az Ön által megadott e-mail címére egy levél megy, a megrendelés adatainak tartalmával.

A portáláruház a megrendeléséről azonnal e-mailben visszaigazolja Önnek, hogy fogadta megrendelését. A visszaigazolás kézbesítésének hiányát okozhatja a nem megfelelően megadott e-mail cím, vagy postafiókjához tartozó tárhely telítettsége, illetve az, hogy az áruházunk e-mail címét az Ön postafiókja spam-ként kezeli.

A portáláruházunkból rendelhető minimális rendelési tétel 1.000 Ft. A megrendelésnek felső határa nincs, de százezer forint feletti rendelés esetén banki előreutalást kérünk.


A megrendelés elfogadása.

A megrendelés véglegesítésekor automatikus visszaigazolást küldünk e-mailen, amellyel jelezzük, hogy portáláruházunk fogadta rendelését. Ezután, rövid időn belül minden esetben telefonon vagy e-mailben felvesszük  Önnel a kapcsolatot. Hétköznapokon feladott megrendeléseknél hétfőtől péntekig 48 órán belül, munkaszüneti napokon (szombat és vasárnap) a portáláruházunkban feladott megrendelését követő legkésőbb második munkanapon keressük. Egyeztetjük Önnel a kiválasztott termékeket és egyeztetjük a szállítási címet, időpontot és egyéb szükséges adatokat.

A portáláruházunk csak magyarországi kiszállítást vállal.

Amennyiben munkatársunkkal véglegesítette a megrendelését, rendszerünk kiküld Önnek egy visszaigazolást a véglegesített megrendelésről, amely tartalmazza a megvásárolandó termékek listáját, értékét és a szállítási-csomagolási költséget, továbbá a csomagátadás pontos helyét és időpontját (postai kiszállításnál csak a csomagfeladás napját tudjuk megadni). Amennyiben banki átutalás fizetési módot választott akkor az utaláshoz szükséges adatokat is ekkor küldjük meg.

A leszállításra kerülő termékekről tételes számlát küldünk Önnek, amelyen a vevő címe megegyezik a szállítási címzettel.


Előrendelés.

Amennyiben olyan terméket rendelt, amely raktárunkban nem megtalálható, erről munkatársunk tájékoztatja a kapcsolatfelvétel során. Ezek a termékek nem kerülnek bele a véglegesített megrendelésbe, viszont előrendelés felvehető. Az előrendeléshez előlegfizetés kapcsolódik. A fizetendő előleg az előrendelés összegének 40%-a. Az előrendelt termékek átvételéről külön értesítjük és véglegesített megrendelés visszaigazolást küldünk a fent részletezett tartalommal, külön feltüntetve a még fizetendő összeget.

További megrendelési formák (nem a portáláruházunk felületét használva)

a)    e-mailben történő rendelés:

Rendelését a  Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre küldött levelével is megteheti. Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez címre küldött e-mail formájában, mely levélben feltüntette a rendelés teljesítéséhez szükséges adatokat: a megrendelő pontos neve, számlázási címe, a csomagküldés pontos címe (utca, házszám, város és irányítószám), egy telefonszám, amelyen munkatársunk egyeztetni tud a rendeléssel kapcsolatban.

A visszaélések elkerülése végett minden e-mailben leadott rendelést a megadott telefonszámon visszaigazolunk, ezért ha nincs a rendelésben érvényes telefonszám megadva, vagy azon nem tudjuk a megrendelőt elérni, a megrendelést semmisnek tekintjük.

b)    telefonon történő rendelést csak személyes ismeretség, szerződött ügyfél, vagy egyéni elbírálás alapján végzünk.

A fent listázott, nem a portáláruházunk felületét használó megrendelési formák is a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) kormányrendelet hatálya alá tartoznak és szerződésnek minősülnek ugyanazokkal a feltételekkel, mint amelyek a portáláruházunkból való rendelésre vonatkoznak.

Téves megrendelés.

Amennyiben rendelését tévedésből adta le, azt a leadást követően e-mailben, vagy telefonon a jelezze felénk.


Megrendelt termékek átvétele és szállítási határidők.

A megrendelt termékeket házhoz szállítjuk, de igény esetén lehetőség van a személyes átvételre is telephelyeinken, előre egyeztetett időpontban. A termékek házhoz szállítását futárcég munkatársai végzik, vagy postai úton juttatjuk el a megrendelt termékeket. Amennyiben a fizetési módot készpénzben jelölte meg, akkor az átadás utánvét formájában történik. A raktáron lévő termékek házhoz szállításának (átvételének) határideje maximum 3 munkanap a végleges visszaigazolás dátumától számítva. (Postai kézbesítésnél a feladás napja jelenti a teljesítés napját.) Raktáron nem lévő termékek esetén munkatársunkkal történő egyeztetés után tudjuk a kiszállítás idejét megadni.


Csomag újrakézbesítés.

Postai megrendelésnél amennyiben mi elküldtük Önnek a megrendelt csomagot, és azt Ön 5 munkanapon belül nem veszi át, a csomagot automatikusan visszaküldi a posta a címünkre, amely így a mi költségünk. Ebben az esetben, amennyiben ezt Ön kezdeményezi, a csomagot a szállítási költség újbóli felszámításával elküldjük Önnek, de csak abban az esetben, ha a megrendelt termékek ellenértékét Ön átutalással előre kiegyenlíti és ez a bankszámlánkon jóváíródott!

Munkatársunk általi kiszállítás esetén, ha az egyeztetett időpontban és helyszínen nem veszik át a csomagot, akkor új időpontot (és helyszínt, amennyiben szükséges) egyeztetünk, viszont a szállítási költséget ismét felszámítjuk.

Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy ha egy adott címről két esetben olyan megrendelés érkezett, ahol nem vették át a csomagot, erre a névre és címre megrendelést a továbbiakban nem teljesítünk.


Szállítási és csomagolási költségek.

A termékek házhozszállítását szállítási költség terheli, csomagolási költséget nem számítunk fel. A szállítási és csomagolási költségekről pontos információt a munkatársunkkal történő egyeztetés során, telefonon vagy e-mailben tudunk adni. A véglegesített megrendelést tartalmazó visszaigazolás tartalmazza a pontos szállítási és csomagolási költséget is.  A szállítási és csomagolási költség a kiszállítandó termékek vételára/ súlya, mérete, és a szállítási cím függvényében változik.

Az aktuális szállítási költségeket megtalálja a szállítást végző cég weboldalán (az áruházban a szolgáltatások között). A költségek irányárak, az árváltoztatás jogát fenntartjuk.


Futárcéggel történő kézbesítés díjszabása.

Ha a termék és kapcsolódó szállítási költséget banki átutalással előre fizeti, akkor Ön csak a bruttó fuvardíj terheli, amely súly függvénye.

Utánvéttel történő kiszállítás - ha Ön a készpénzes fizetési módot választotta – esetében Önt a bruttó fuvardíj és az áruutánvét kezelési díj terheli, amely a megrendelt termékek összértékének függvénye. (Díjtételeket az áruházban a Szolgáltatások között találja).


Fizetés.

A megrendelt termékek árát és az esetleg felmerülő szállítási-csomagolási költséget készpénzben a csomag átvételekor (utánvét), vagy előrefizetéssel, banki átutalás formájában kell kifizetnie.

Ha a készpénzes fizetés utánvéttel történik, utalvánnyal vagy bankkártyával történő fizetésre nincs lehetőség.

Banki átutalás esetén a teljes vételárnak meg kell érkeznie a bankszámlánkra a kiszállítást megelőző munkanap 16 óráig ellenkező esetben nem áll módunkban teljesíteni a megrendelést mindaddig, amíg a vételár meg nem érkezik a bankszámlánkra.
 

Garancia vállalás és szavatosság

Garancia vállalás és szavatosság.
A általunk forgalmazott termékekre a Ptk. 305. § szabályai szerint szavatosságot vállalunk. Hibás teljesítés esetén kifogásáról a hiba felfedezését követő lehető legrövidebb időn belül írásban tájékoztassa a cégünket. Hibás teljesítés esetén Ptk. 306. §-ban meghatározott szavatossági sorrend szerint járunk el. Szavatossági igény esetén Ön kérheti: elsősorban kijavítást vagy kicserélést, kivéve , ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az az áruháznak a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével az Önnek okozott kényelmetlenséget; ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha az áruház a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. A szállítási költséget nem áll módunkban visszafizetni. Jelentéktelen hiba esetén elállásnak helye nincs. Hibás teljesítés esetén a szavatossági jogok érvényesítésével kapcsolatos költségek (pl. kicserélés vagy elállás esetén a visszaküldés postaköltsége) cégünket terhelik.
A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető.
A nem rendeltetésszerű beépítésből eredő károkért Vevő teljes körű felelősséggel tartozik.

A szavatossági igények kielégítése során a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről jogszabályban foglaltaknak megfelelően járunk el. Az áruházunk által forgalmazott termékek nem minősülnek a 151/2003 az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló kormányrendelet alá. Elállás joga: Rendelése elküldése után 1 munkanapon belül visszaigazolást kap arról, hogy rendelése feldolgozásra került. Szintén 1 munkanap áll rendelkezésére ahhoz, hogy rendelését lemondja, vagy módosítsa. Megrendelése során Ön élhet a 17/1999. Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával, melynek értelmében a Vásárló 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától. Ön a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül visszaküldheti nekünk a megrendelt terméket. Ebben az esetben
Eladó köteles a felmerült költségekkel csökkentett vételárat a bontatlan, eredeti csomagolásban lévő áru visszaszolgáltatását követő 30 napon belül visszatéríteni.

Bontott, használt, sérült áru, vagy sérült csomagolású termék visszavásárlására az Eladó nem kötelezhető.
Amennyiben az árucikk sérült, vagy használt állapotban van, az eladó kérheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
Az elállási jog gyakorlása miatt, az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatosan felmerült költségeket minden esetben a Vevő viseli.
Elállási szándékát jelezheti felénk e-mailen, vagy írásban (levélben).

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

 

   A szabályzat hatálya

Jelen szabályzat, a www.bx-next.hu címen elérhető oldalhoz közvetlenül kapcsolódó szolgáltatásokra és adatkezelésekre terjed ki. A szabályzat érvényessége határozatlan idejű. A szabályzatot az Adatkezelő bármikor módosíthatja, módosításáról az Adatkezelő a felhasználókat megfelelő módon (hírlevélben vagy belépéskor felugró ablakban) tájékoztatja. A tájékoztatás a módosítás hatályba lépését megelőzően, oly időben történik, hogy a felhasználó dönthessen a módosítás elfogadásáról, vagy a regisztrációja törléséről. Ellenkező kikötés hiányában a szabályzat hatálya nem terjed ki azon szolgáltatásokra és adatkezelésekre, melyek az oldalon hirdető harmadik személyek promócióihoz, szolgáltatásaihoz, egyéb kampányaihoz kapcsolódnak. Ellenkező kikötés hiányában a szabályzat hatálya nem terjed ki olyan honlapok szolgáltatásaira és adatkezeléseire, melyekre a www.bx-next.hu oldalon található hivatkozás vezet. A szabályzat hatálya nem terjed ki azokra a kérdésekre, melyeket az Általános Szerződési Feltételek rendez (így például: vásárlás, panaszok kezelése). A vásárlással, fizetéssel, és szállítással kapcsolatos információkat külön szabályzatban rögzítettük.

   Fogalom meghatározások

Felhasználó: az oldal szolgáltatásait igénybe vevő személy, aki az oldalon megfelelően vásárolt.
Személyes adat: bármely meghatározott természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható.
Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése.
Adatkezelő: Bx-Next Számítástechnikai Kft. (székhely: 3434 Mályi Bercsényi út 50.)

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelő megbízásából - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő megbízást is - személyes adatok feldolgozását végzi.
Adattovábbítás: ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik.
Nyilvánosságra hozatal: ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik.
Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.
Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől.
Automatizált adatállomány: automatikus feldolgozásra kerülő adatok sora.
Gépi feldolgozás: a következő műveleteket tartalmazza, ha azokat részben vagy egészben automatizált eszközökkel hajtják végre: adatok tárolása, adatokkal végzett logikai vagy aritmetikai műveletek, adatok megváltoztatása, törlése, visszakeresése és terjesztése.

 

   A kezelt adatok köre és azok megjelenése

1. A felhasználó döntése alapján megadható adat: e-mail cím, kereszt- és vezetéknév, szállítási cím, számlázási név, számlázási cím, telefonszám.

2. A rendszer működése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során és melyeket az adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít (így különösen: IP cím, illetve egyes esetekben az operációs rendszer és a böngésző típusa).

Ezen automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá.

3. Az Adatkezelő jogosult a regisztrációs menü tartalmát megváltoztatni, egyes adatmezőket törölni, illetve újabb adatmezőket létrehozni, különösen ha a felhasználók igényei szokásai szükségessé vagy indokolttá teszik. A változásokról a felhasználókat legkésőbb a módosítások igénybevételét megelőzően 15 nappal tájékoztatja.

4. Az Adatkezelő nem jogosult a megadott adatokat megváltoztatni.

 

   Adatkezelés célja és feltételei

1. Az adatkezelésre az internetes oldalon található internetes tartalmak felhasználóinak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek. Az adatkezelés jogalapja az érintett önkéntes hozzájárulása.

2. Az adatkezelés célja a weboldalon elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása. Ezen belül:
   - az e-mail cím a kapcsolattartást,
   - az e-mail cím és a jelszó a felhasználó bejelentkezéskor történő azonosítását,
   - az egyéb adatok a nyújtott szolgáltatás teljesítésének megvalósulását, kézbesítést, valamint számlázást szolgálják.

3. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a felhasználók jogainak védelme.

4. Amennyiben a felhasználó ehhez a regisztráció során, vagy a szolgáltatás igénybevétele során később bármikor hozzájárult, az adatkezelő jogosult arra, hogy a felhasználó   regisztráció során megadott e-mail a szolgáltatással összefüggő promóciós célú elektronikus levelet, hírlevelet küldjön.

5. Amennyiben a felhasználó ehhez hozzájárul, a regisztráció során megadott adatokat az adatkezelő felhasználhatja a letöltött oldalakon megjelenő hirdetési felületek személyre szabására, valamint a kilépéskor betöltendő oldal kiválasztására. Ezen műveletek automatikusan, emberi beavatkozás nélkül, számítástechnikai program által történnek.

6. Az adatkezelő a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használhatja fel.

7. Adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért, valóságtartalmáért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősség-vállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

 

   Hozzáférés a kezelt adatokhoz

 1. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása - hacsak jogszabály ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel - kizárólag a felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges.

2. Az adatkezelő fenntartja magának azt a jogot, hogy egyes technikai műveletek céljára adatfeldolgozót vegyen igénybe.

 

   Adatkezelés időtartama

1. Az adatkezelő a felhasználó által megadott személyes adatok kezelésére a felhasználó a szolgáltatásról - az adott felhasználói névvel – való kiiratkozásának időtartamáig jogosult. A törlés időpontja a felhasználó kiiratkozásának (törlési igényének) beérkezésétől számított 15 nap.
Jogellenes, megtévesztő személyes adat használata esetén vagy a felhasználó által elkövetett bűncselekmény, illetve rendszer elleni támadás esetén az Adatkezelő jogosult a felhasználó regisztrációjának megszűnésével egyidejűleg adatait haladéktalanul törölni, ugyanakkor bűncselekmény gyanúja vagy polgári jogi felelősség gyanúja esetén jogosult az adatokat a lefolytatandó eljárás időtartamára őrizni is

2. A felhasználó által megadott személyes adatok - abban az esetben is, ha a felhasználó a szolgáltatásról nem iratkozik le - addig kezelhetőek az adatkezelő részéről, amíg a felhasználó kifejezetten írásban nem kéri azok kezelésének megszüntetését. A felhasználó adatkezelés megszüntetésére irányuló, a szolgáltatásról való leiratkozás nélküli kérése a szolgáltatás igénybe vételéhez fűződő jogát nem érinti, azonban előfordulhat, hogy személyes adatok hiányában egyes szolgáltatásokat (pl.: árverés, ranglista) nem tud majd igénybe venni. Az adatok törlésére, az erre irányuló kérés beérkezésétől számított 15 napon belül kerül sor.

3. A rendszer működése során automatikusan, technikailag rögzítésre kerülő, adatok a generálódásuktól számítva a rendszer működésének biztosítása szempontjából indokolt időtartamig kerülnek tárolásra a rendszerben. Az adatkezelő biztosítja, hogy ezen, automatikusan rögzített adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal – a törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Ha a felhasználó személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását megszüntette, vagy a szolgáltatásról leiratkozott, úgy ezt követően a technikai adatokról az ő személye nem lesz beazonosítható.

 

   Rendelkezés személyes adatokkal

1. A felhasználó kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az esetleges adatkezelők nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységükről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A felhasználó a kérelmét írásban, postai vagy elektronikus úton küldheti meg az adatkezelő részére a honlapon található elérhetőségekre. Az adatkezelő a kérelem megérkezésétől számított 15 napon belül köteles válaszolni. E-mail esetében a kézhezvétel időpontjának az elküldést követő munkanapot kell tekinteni.

2. A tájékoztatást az adatkezelő csak akkor tagadhatja meg, ha azt törvény lehetővé teszi. Az adatkezelő köteles a felhasználóval a felvilágosítás megtagadásának indokát közölni.

3. Személyes adatokban bekövetkezett változás, illetve a személyes adatok törlése iránti igény írásban, postai vagy elektronikus úton küldheti meg az adatkezelő részére a  honlapon található elérhetőségekre küldött küldeménnyel.

4. Egyes személyes adatok módosítása emellett történhet a személyes profilt tartalmazó oldalon történő módosítással is.

5. Személyes adat törlésére vagy módosítására irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

 

   Felhasználó felelőssége

1. A felhasználó köteles tiszteletben tartani a hatályos jogszabályokat, és a használat során köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely jogellenes, vagy amely más felhasználók érdekeit sérti.

2. A felhasználók az oldal használata során - például regisztrálás - más személyek adatait csak akkor hozhatják nyilvánosságra, tehetik mások számára hozzáférhetővé, ha ahhoz az érintett személy is hozzájárult.

3. Az érintett hozzájárulása nem szükséges nyilvános közszereplése esetében, vagy az általa korábban korlátozás nélkül nyilvánosságra hozott adatok tekintetében.

4. Amennyiben bárki tudomást szerez arról, hogy az oldalon reá vonatkozó személyes adatot tettek hozzáférhetővé, ezt a Kft. felé jelezheti. Amennyiben az érintettség igazolt, a  Kft. az adatokat törli. A Kft. az érintettség igazolásának hiányában is jelezheti a felhasználónak, hogy az általa hozzáférhetővé tett adatok tekintetében hozzá kifogás érkezett.

 

   Adatkezelő felelőssége

1. Az adatkezelő minden tőle elvárható, szükséges intézkedést megtesz az adatok biztonsága érdekében, gondoskodik azok megfelelő szintű védelméről különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen.

2. Az adatkezelő szolgáltatásainak igénybevételéhez elengedhetetlenül szükséges személyes adatokat a Társaság az érintettek hozzájárulása alapján, és kizárólag célhoz kötötten használja fel.

3. Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat az adatkezelő az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerezi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

4. Az adatkezelő vállalja, hogy a birtokába jutott adatokat az adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeli, és azokat harmadik félnek át nem adja. Kivételt képez ez alól az adatok statisztikailag összesített formában történő felhasználása, mely az érintett felhasználó nevét, illetve beazonosítására alkalmas egyéb adatot semmilyen formában nem tartalmazhat.

 

   Jogérvényesítés

1. A felhasználók adatkezeléssel, az oldal használatával kapcsolatos panaszaikkal, fordulhatnak közvetlenül az adatkezelőhöz, aki minden tőle telhetőt megtesz az esetleges jogsértések megszüntetése érdekében.

2. A felhasználó a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény, valamint a Polgári Törvénykönyv alapján adatkezeléssel kapcsolatos jogait bíróság előtt érvényesítheti, valamint panaszával fordulhat a jogszabályban az adatvédelmi panaszok kezelésével megbízott hatósághoz.

Adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-56516/2012. 

 
  • SZáMíTóGéPEK
Új számítógépek tesztelt alkatrészekből
Új számítógépek tesztelt alkatrészekből:   Az általunk összeállított számítógépek alkatrészeit körültekintő szakmai válogatás után szerezzük be...
Megbízható használt számítógépek
Megbízható használt számítógépek:   Az általunk forgalmazott használt számítógépeket minden esetben alapos karbantartásnak és tesztelésnek vetj...
  • ENERGIAELLáTáS éS VILLáMVéDELEM
Villám és túlfeszültség védelem
  Villámvédelem és túlfeszültség védelem     Villámok okozta kárra 2004-ben 1,7 milliárd forintot fizettek ki a hazai biztosítók ...
Szünetmentes tápegységek
Szünetmentes tápegység:   Pannon Power Pro2000 sorozat otthoni és kis irodai felhasználásra.   Pár szóban a használatukról: Feladatuk: ...
Inverterek
INVERTEREK   Az inverter a 12 vagy 24V -os egyenáramú feszültséget ~230V-os váltóáramú feszültséggé alakítja át. Nagy teljesítményű akkumulá...
  • VíRUSVéDELEM
ESET Internet Security
Az ESET Internet Security felépítése, működése:   A díjnyertes NOD32 vírusirtóra épülő ESET Internet Security egy megbízható, integrált és gy...
A kéretlen levelekről
A kéretlen levelekkel kapcsolatos problematikai kiindulópontja az, hogy a spam kitűnő reklámeszköznek számít. Az elektronikus levelezés a legelterjedt...