SZÁMÍTÓGÉP SZERVIZ MISKOLC

Honlap

 

Villámvédelem és túlfeszültség védelem

 

villam

 

Villámok okozta kárra 2004-ben 1,7 milliárd forintot fizettek ki a hazai biztosítók Az emberek 60 százaléka mégsem tudja, hogy a villámhárítón kívül léteznek és szükségesek egyéb villámvédelmi megoldások is. Egy túlfeszültség védelmi berendezés ára már egy százezer forintos TV, vagy számítógép ára mellett is eltörpül.

Sokszor hallani, hogy zivatar idején húzzunk ki minden elektromos készüléket a konnektorból. ...meg a TV antennát a TV-ből. ...és a telefon vezetéket se felejtsük el.

Ha ezt mind megfogadnánk, - feltételezve, hogy zivatarkor otthon tartózkodunk - elég sok vezetéket kellene széthúzigálni, azután meg összedugni. Azt hiszem, ez nem járható út. Képzeljük el, ha a lakásban több számítógép, televízió és telefon van. A telefon, kábel TV, Internet és 230V-os kábelek kihuzigálása percekig eltart, az összedugás szintén. és ezt lehet, hogy naponta kell eljátszani.

A megoldás, a megfelelő villám és túlfeszültség védelem. Az egyik legegyszerűbb, de mégis hatékony védelem, a túlfeszültség védő elosztó.

Működésére íme az életből vett példa:

Egy nap, üzletünkbe felkeresett egy idősebb úr, és elosztót vásárolt, mert az új televízióját nem tudta csatlakoztatni a többi fogyasztó mellé. Ajánlottuk neki, az 5 aljzattal ellátott, kapcsolós, túlfeszültség és túlterhelés elleni védelemmel ellátott elosztónkat. Megvásárolta, majd távozott.

Két hét múlva ismét megjelent, és kért további öt elosztót abból, amit a múltkor adtunk neki. Mivel nem jellemző ez a fajta vásárlás, megkérdeztük, hogy miért visz újabb öt elosztót? A következőt mesélte:

Amikor hazavitte az elosztót, az új TV-t rádiót, álló lámpát csatlakoztatta hozzá. Néhány nap múlva zivatar volt, és a 10 emeletes toronyházba, ahol lakik, villám csapott. Az ő lépcsőházában minden emeleten tönkre mentek a televíziók, az ö régi (másik) TV-jét is beleértve. Egyedül az új TV (és rádió) úszta meg a villámcsapást, amelyik az új elosztóba volt dugva. Ezt hallva a szomszédok, és a gyerekei is kérték, hozzon neki is ilyen elosztót.

 

Termékeink ebben a kategóriában
Pannon Power túlfeszültség védő
Pannon Power túlfeszültség védő
ugrás a termék adatlapjához
Pannon Power túlfeszültség védő
5 aljazattal ellátott, zavarszűrős és túlfeszültség védett elosztó. Telefon aljzat (RJ11) védelemmel ellátva.

3 600 Ft(27 % áfával)
APC P5B-GR
APC P5B-GR
ugrás a termék adatlapjához
APC P5B-GR
6 csatlakozóaljazattal ellátott zavarszűrős, túlfeszültség védett elosztó, 250V max.10A terhelhetőségre. Hőkioldó véd túlterhelés ellen.

4 200 Ft(27 % áfával)
Infosec PFS 7 TGE zavarszűrős elosztó
Infosec PFS 7 TGE zavarszűrős elosztó
ugrás a termék adatlapjához
Infosec PFS 7 TGE zavarszűrős elosztó
7 x 230V-os zavarszűrős, túlfeszültség védelemmel ellátott elosztó, telefon-, fax-, védelemmel kiegészítve.

7 000 Ft(27 % áfával)
Infosec PFS 6 Master TGE elosztó
Infosec PFS 6 Master TGE elosztó
ugrás a termék adatlapjához
Infosec PFS 6 Master TGE elosztó
6 csatlakozóaljazattal ellátott zavarszűrős, túlfeszültség védett elosztó, telefon-, fax-, modemvédelemmel kiegészítve. 230V max.12A terhelhetőségre. Hőkioldó véd a túlterhelés ellen.

7 500 Ft(27 % áfával)

Kérem válasszon az Ön számára leginkább megfelelő elosztók közül

 

 

További cikkek a témában: